Gökyüzünün bina kılınması

O, sizin için yeryüzünü bir döşek, gökyüzünü bir bina kıldı. Ve gökten yağmur indirerek bununla sizin için (çeşitli) ürünlerden rızık çıkardı. Öyleyse (bütün bunları) bile bile Allah'a eşler koşmayın. (Bakara Suresi, 22)

Yukarıdaki ayette gökyüzü tarif edilirken Arapça "essemae binaen" ifadesi kullanılmaktadır. Bu kelime kubbe, tavan anlamlarıyla beraber, Arap Bedevileri tarafından kullanılan çadır benzeri bir kaplamayı da tarif eder.Ve söz konusu çadırımsı yapı ile vurgulanan; dış öğelere karşı bir çeşit koruma sağlanmasıdır.

 

Görmedin mi, Allah, yerdekileri ve denizde onun emriyle akıp giden gemileri, sizin yararınıza verdi. Ve izni olmadıkça, göğü yerin üstüne düşmekten alıkoyar. Şüphesiz Allah, insanlara karşı şefkatlidir, çok merhametlidir. (Hac Suresi, 65)

Bilindiği gibi atmosfer tabakası aynen ayetlerde belirtildiği gibi yerküreyi kaplamaktadır. Ve bu tabaka yerkürenin üstünde yüzmektedir. Bizleri hem zararlı ışınlardan hemde atmosferden geçmeye çalışacak irili ufaklı taşlardan korumaktadır. Aynı evimizin çatısının bizim üstümüzü kapatıp koruması gibi.



En doğrusunu Yüce Allah bilir,

http://www.kuranmucizeleri.com/bilimsel_mucizeler_21.html


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yükseklik ve göğsün daralması

Cinsiyeti Erkeğin Belirlemesi

Üç karanlık evre