Kuran da sivrisinek


Sivrisinekler...
 
"Şüphesiz Allah bir dişi sivrisineği de, onun üstündekini de örnek vermekten çekinmez. Böyle bir durumda inananlar bunun Efendilerinden gelen bir gerçek olduğunu bilirler. İnkar edenler ise "Allah bu örnekle neyi amaçlamış?" derler. O bununla birçoğunu saptırır, birçoğunu da doğruya iletir. O bununla sadece sapkınları saptırır. "
2 Bakara Suresi 26
"Ey insanlar, size dikkatle dinleyeceğiniz bir örnek verildi: Sizin Allah'ın yanında yakarıp durduklarınız var ya, onların hepsi bir araya toplansalar bir sinek bile yaratamazlar. Eğer sinek onlardan birşey kapacak olsa bunu bile ondan geri alamazlar. İsteyen de aciz, istenen de... "
22 Hac Suresi 73
Sivrisinekler temelde çiçek özleri ile beslenir. Dişi sivrisinekler döllendikleri zaman yumurtlayabilmek için bir ya da birkaç kez kan emme gereksinimi duyar. Dişiler yumurtalarının olgunlaşması için kanda bulunan proteinlere ihtiyaç duymaktadır. Az kan emmiş olan dişilerin yumurtalıklarındaki yumurtalar olgunlaşmaz. Emilen kan vücut ağırlığının yarısından çok olursa yumurtalarda gelişme başlar. Sivrisinek türünün varlığı, dişi sivrisineğin emdiği kana bağlıdır. Kuran'ın indiği dönemde insanlar etraflarında sıkça gördükleri, kanlarını emen sivrisineklerin dişi olduklarını bilemezlerdi. Günümüzde de sivrisinekleri özel olarak incelemeyenler bu farkı bilemeyeceklerdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yükseklik ve göğsün daralması

Cinsiyeti Erkeğin Belirlemesi

Üç karanlık evre