Kuran-ı Kerimde mümin erkek ve mümin kadınlara öğütlenen şey!

Yüce kitabımızda mümin erkeklere gözlerini haramdan sakınmaları söyleniyor. Peki kadınlara ne söyleniyor ? Onlara da gözlerini haramdan sakınmaları söyleniyor.

Erkektir yapar, haktır, helaldir, gençtir yapar gibi yaklaşımlar tamamen şeytani düzen tarafından uydurulmuş insanları mümin olmaktan alıkoyan sözlerdir.

Gerçekte ne erkek ne de kadın karşı cinse bakma ve harama girme konusunda izne sahip değildir.

Burda önemli noktalardan birisi de "Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar" denmektedir. Kadınların zinetlerini gösterebilecekleri kişiler bellidir ve Nur suresi 31. ayette sabittir.
Kadınların zinetlerini ortaya çıkaracak şekilde giyinmeleri ve bunları ön plana çıkararak göstermeleri doğru değildir ve Kuran-ı Kerim'de bu konuda ciddi uyarı vardır.

Modernlik adı altında, Kuran-ı Kerim'i daha modern yorumlamak adı altında, çağdaşlık adı altında erkeklerin ve kadınların Nur suresi 30-31. ayetlere uymamaları ve hatta birbirlerine bu ayetler dışında tavsiyelerde bulunmaları yanlıştır.

Yüce Allah herşeyi hakkıyla en doğru şekilde bilendir.

Erkekler helalleri dışında bir bayan gördüklerinde bakarken bu ayetleri akıllarına getirmeli ve gözlerini başka tarafa çevirmelidir. O kadın üstünü açmış, ziynetini açmış, bu onun günahı ben bakarım demek büyük hatadır. Gözlerini 30. ayette belirtildiği üzere haramdan sakınmalıdırlar. Aynı şey günümüzün hastalığı porno filmler için de geçerlidir. Bunlar da haramdır ve izlememek gerekmektedir. Tıpkı ayette belirtildiği üzere gözleri haramdan sakınmak gerekmektedir.

NUR suresi 30-31. ayetler;

30 Mü'min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.

31Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!


NUR Suresi : http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=24


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yükseklik ve göğsün daralması

Cinsiyeti Erkeğin Belirlemesi

Üç karanlık evre