Kuran'da bağışlama ve hoşgörülü olma öğütleniyor.

Merhaba,

Al-i İmran Suresinde alttaki şekilde buyruluyor.


Onlar, bollukta da, darlıkta da infak edenler, öfkelerini yenenler ve insanlar(daki hakların)dan bağışlama ile (vaz)geçenlerdir. Allah, iyilik yapanları sever. 

(Al-i İmran Suresi, 134)


iNFAK:Yiyecek ,içecek ve giyeceği olmayan fakir fukaranın ihtiyacını gidermek amacıyla onlara ihtiyaçları olanı vermek ve dağıtmak demektir.

Yüce Allah her ne durumda olursak olalım sakin olmamızı, insanlara yardım etmemizi, bağışlamamızı ve iyilik yapmamızı emrediyor.

Bu ayeti tüm hayatımıza yaymadan güzel bir müslüman ve Yüce Allah'ın gerçekten kulu olmak mümkün müdür ?

Günümüzde insanlar okadar bencil ve sabırsız hale geldiki hiçbirşey umurlarında değil. Sadece bu dünyanın keyfini en iyi şekilde sürebilmek adına yaşıyorlar. Halbuki gerçekten müslüman isek yukarıdaki ayeti hayatımızın her anına tatbik etmemiz gerekmez mi ?

Unutmayın sahabeler zamanında mükemmel bir müslümanlık oluştu ise bu ve benzeri ayetleri hayatlarına tatbik ettikleri içindir.

Trafikte sabredeceğiz. Hakkımız yenebilir ama bağırıp çağırmak ve küfür etmek yerine hakkımızı adalet ve Yüce Allah huzurunda arayacağız. Nazik ve güzel insanlar olacağız. 

İşyerinde sabredeceğiz. Kötü söz söyleyene güzel söz söyleyeceğiz. Güzel davranarak kendimize düşeni yapacağız. 

İyi bir insan olacağız. Kendimizi iyi olduğumuza inandırmak yetmez. Kuran'dan ayetler ışığında gerçekten iyi bir müslüman mıyız ? Test edeceğiz.

İnsanlara yardım edeceğiz. İnsanlar kötü de olsa sevmeye çalışacağız. Onlar için dua edeceğiz. Beddua ve kahır yerine Yüce Allah'tan ıslah etmesini isteyeceğiz.

İyilikte ve güzellikte ısrar edeceğiz. Binlerce kötü arasında da olsak yukarıdaki ayeti düşünerek biz iyi olmakta ısrarcı olacağız.

En azından biz üstümüze düşeni yapmış olacağız. Çünkü Rabbimiz ayeti ile bize emrediyor...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yükseklik ve göğsün daralması

Cinsiyeti Erkeğin Belirlemesi

Üç karanlık evre